Mijn naam is Rianne van Houten en ik werk als teamleider operationeel verkeersmanagement bij Rijkswaterstaat. Ik ben 27 jaar, opgegroeid in de randstad en woon alweer acht jaar in Friesland. Mijn gedrevenheid om mijn leefomgeving en de wereld een beetje beter te maken, heeft mij ertoe gezet om milieukunde en planologie te studeren en al jong politiek actief te worden. Door de kwalitatief goede opleidingen op het gebied van milieu en watertechnologie heb ik ervoor gekozen om in Leeuwarden te studeren en te verhuizen naar Friesland. Ik heb ervaren dat provincie Friesland veel te bieden heeft, zoals de goede studiemogelijkheden en een geweldige leefomgeving. Deze combinatie zorgt ervoor dat er veel talent in onze provincie neerstrijkt en dit levert kansen op voor de werkgelegenheid. Ik wil de koppeling tussen onderwijs en bedrijvigheid versterken, zodat kennis en talent leiden tot meer werkgelegenheid in de provincie. Daar plukt de Friese samenleving de vruchten van.