Mijn naam is Franke Pieter Doting, 47 jaar oud en woon aan het water (Friese boezem) in IJlst.               Als afgestudeerd jurist ben ik goed ingevoerd in wet- en regelgeving. Met deze kennis weet ik ook dat wetgeving geen doel, maar een middel is om het Wetterskip zo goed mogelijk te laten functioneren.         Wanneer ik in het bestuur van Wetterskip Fryslân word gekozen, mag u er op rekenen, dat ik zeer kritisch zal zijn op het toepassen van regels naar burgers en (agrarische)bedrijven. Inhoudelijke kennis van het waterschapswerk heb ik opgedaan gedurende de zes jaren dat ik als juridisch beleidsmedewerker bij een tweetal voorgangers van Wettterskip Fryslân werkzaam ben geweest. Daarnaast heb ik ook bestuurlijk ervaring met water in de breedste zin van het woord opgedaan. In hoedanigheid van respectievelijk Wethouder en Statenlid, heb ik ruim tien jaren water in portefeuille gehad.