3. Durk Pool

0
2806

Durk Pool is mijn naam, woonachtig in het buurtschap Reaskuorre nabij Harkema in de mooie “Fryske Wâlden”. Daar woon ik met mijn twee kinderen en mijn vrouw. In het dagelijks leven ben ik docent economie aan het VO-Surhuisterveen. Dit is een uniek samenwerkingsverband tussen Christelijk (Lauwers College) en openbaar onderwijs (Singelland). Op basisscholen komt zo’n samenwerking al veel meer voor, maar in het voortgezet onderwijs is dit de eerste van Nederland. Sinds december 2012 zit ik voor de enige liberale partij in de Friese Staten. Ik ben door mijn partijgenoten op een eervolle 3e plek op de lijst gezet. Mijn huidige portefeuille bestaat uit Ruimtelijke Ordening en Financiën en de Friese taal. Ook valt de Afsluitdijk binnen mijn woordvoerderschap. Mijn inzet de komende 4 jaar is de investeringsagenda van de VVD. Mijn afweging bij besluiten is altijd: “Levert dit besluit werkgelegenheid op, of niet?”